QUATZ'S WEB PAGE

Bilgisayar  |   Diğer Şeyler  |   Kontak  |   Download



Günümüz Teknolojisi İçin Hall Of Fame



Takma İsmi: Yok
a.k.a : Richard Stallman

1971'de MIT'in Artificial Intelligence Laboraturında iş buldu. O sıra Harvard'dan mezun olmuştu. Daha sonra Free Software Foundation'ı kurdu. Bilgisayarla ilk tanışması 1969 yılında IBM'in New York'daki bilimsel merkezinde 16 yaşındayken oldu. 1980 yılında MIT'teki mevcut görevinden ayrıldı ve yine MIT'te ancak başka bir ofiste çalışmaya başladı ve GNU kod isimli bir işletim sistemi yaptı.



Takma İsimleri: dmr ve Ken
a.k.a : Dennis Ritchie ve Ken Thompson

Bell Labs'ın bilgisayar programlama bölümünde çalışıyorlardı. 1969 yılında UNIX'i yarattılar. Ritchie ayrıca popüler C programlama dilinin de yazarı. En sevdiği dil ise Alef. Thompson amatör bir pilot ve bir defasında MiG-29 ile Moskova'ya uçmuş.



Takma İsmi: Cap'n Crunch
a.k.a : John Draper

O zamanlarda satılan bi mısır gevreği olan Cap'n Crunch'tan çıkan plastik düdüklerin frekansını kullanrak ücretsiz uzaktan telefon görüşmesi yapmayı buldu. Zamanımızdaki "phreaking" inin atası sayılır.



Takma İsmi: Phiber Optik
a.k.a : Mark Abene

Masters of Deception'ın kurucularından. Phiber Optik ülkedeki onbinlerce gence telefon sisteminde çalışmak için ilham kaynağı oldu. New York magazin tarafından şehrin en zeki 100 kişisi arasına seçildi. New York, Queens'de annesinin çalıştığı A&S elektronik departmanında Apple II, The Timex Sinclair ve Commodore 64 ile tanıştı. Sahip olduğu ilk bilgisayar bir Radio Shack TRS-80 idi.



Takma İsmi: rtm
a.k.a : Robert Morris

National Computer Security Center'ın en önemli kişilerinden birinin oğluydu. Cornell Üniversitesi'nden mezun oldu. 1988'de kaza ile bir bir programını serbest bırakınca terminolojiye ''worm'' sıfatını kazandırmış oldu. Sonuçta virüs binlerce bilgisayara yayıldı ve çoğuna yakınını çökertti. Daha genç yaşında Morris'e Bell Labs Computer Network'de super-user olarak bir hesap oluşturuldu. 1990'da Morris'in internet solucanının kodunun bir kopyasını buldular.



Takma İsmi: Condor
a.k.a : Kevin Mitnick

FBI'ın arananlar listesine giren ilk hacker. Mitnick'e "The Lost Boy of Cyberspace" deniliyor. Genç iken Mitnick'in bir bilgisayar alacak parası yoktu. Bir Radio Shack store'da zaman geçiriyordu. Buradaki radyoların demo modellerini ve modemleri kullanarak diğer bilgisayarla bağlantı kuruyordu. Arkadaşlarıyla iletişim kurmak için IRC'yi kullandı.Daha genç yaşlarda North American Aerospace Defense Command sistemini crack etmişti.1990'larda Tsutomu Shimomura tarafından takip edilen Kevin Mitnick tutuklandı. Kevin Mitnick'in duruşması hacker tarihindeki en çok yankı uyandıran duruşma olmuştur. Zaten bundan sonra Kevin Mitnick hacker'lar arasında bir idol haline geldi. İnternet üzerinde her yerde ''Kevin'a Özgürlük''(Free Kevin) propagandası yapıldı uzun bi süre. Mitnick'in bilgisayar, internet ile ilgili her türlü elektronik cihazı kullanması ve hatta hatta bu konu hakkında konuşması bile yasaklanmıştı. Daha sonra tahliye edilen Mitnick bir firma için güvenlik konusunda makale yazmak için mahkemeye baş vurdu ve uzun uğraşlardan sonra bu girişimi başarıya ulaştı. Şu anda Mitnick hayatını kazanmak için internet güvenliği konusunda köşe yazarlığı yapıyor. Mitnick'in köşe yazarlığı yapmasının internet güvenliği konusunda çok yararlı olacağa benziyor. Mitnick özellikle "ip spoofing" gibi çok karmaşık teknikleri kullanmıştır.Daha detaylı bilgilenmek için, Tsutomu Shimomura'nın kitabından uyarlanan ve Mitnick'in yakalanışının anlatıldığı ''TakeDown'' filmini izleyebilirsiniz.



Takma İsmi: Dark Dante
a.k.a : Kevin Poulsen

1990 yılında Los Angeles bölge radyosu KIIS-FM'e giden tüm telefon kablolarının idaresini eline geçirdi ve herkesi 102. arayan olduğuna inandırıp bir Porsche 944 S2 kazandı. İlk bilgisayarı bir TRS-80. Yine bir gün bilgisayarında firmaların güvenlik önlemleri ile uğraşırken FBI tarafından yakalanmıştır.



Takma İsmi: Julf
a.k.a : Johan Helsingius

penet.fi ismindeki şirketi ile dünyanın en ünlü anonymous remailer'ı olarak ünlendi. Ta ki Eylül 96'da dükkanı kapayana kadar. 1995 yılında polis, kilisenin şikayeti üzerine Helsingius'a baskın yaptı. Sebep ise bir kişinin penet.fi'yi kullanarak millete kilisenin gizlerini yollamasıydı. Polis, Helsingius'a bunu yapan kişinin gerçek e-mail'ini bulmasını şart koştu. Helsingius'un sadece 200 MB kapasiteli bir 486'sı vardı ve kendisi hiçbir zaman anonymous e-mail kullanmamıştır.



Takma İsmi: Bilinmiyor
a.k.a : Vladimir Levin

Rus bir hacker. St. Petersburg Teknologichesky Üniversitesi'nden mezun. Citibank'ın bilgisayarlarını girip kendi hesabına 10 milyon dolar para geçirdi. Ancak 1995 yılında Heathrow Havaalanı'nda Interpol tarafından yakalandı. Levin kendisini korumak üzere tutulan avukatlardan birinin FBI ajanı olduğunu iddia ediyor. Sonradan Levin'in kaldığı yere giden Rus polisi odada sadece bilgisayar, oyun CD'leri ve diskler bulabildi. Polis, Levin'in hoparlörlerine ve TV setine ise el koydu.